GRAD MOKRICE

Mokrice

Izjemna zgodovina, prostor kulture in umetnosti.
Grad Mokrice.

Nad stoletnimi gozdovi Gorjancev in s pogledom na vinorodne bizeljske griče se ponosno dviga srednjeveški grad Mokrice. Grajske legende in zgodbe pričajo o nemirnih zgodovinskih dogodkih ter pomembnih poteh od zahoda proti vzhodu že v času Rimljanov. Tudi kmečki upori so zaznamovali grad z okolico. V mirnih časih je slovel po razkošnem življenju svoje gospode. Prva pisna omemba gradu sega v leto 1444, čeprav je na njegovem mestu v obdobju Rimskega imperija že stala utrdba, imenovana Romula. Ta je izpričana v mapi zemljevidov iz 4. stoletja, imenovani Tabula Peutingeriana.


Pod rimsko utrdbo je ležalo istoimensko rimsko naselje, od katerega se je ohranilo več izkopanih predmetov. Grad Mokrice stoji na griču nad desnim bregom reke Save, etimologija njegovega imena pa se nanaša na nekoč močvirnato, t.j. mokro območje v njegovi okolici. V grajskem grbu je vrana, katere vrat prebada puščica.

Legenda pripoveduje, da je v času turških vpadov na grajsko dvorišče priletela oz. padla vrana, ki je podlegla strelu zavojevalcev in tako opozorila na bližajočo se nevarnost. Graščak naj bi ji zato namenil mesto v grbu.

Grad Mokrice - od zgoraj

Danes posestvo Mokrice navdušuje z žlahtnim grajskim ambientom, več kot 200-letnim angleškim parkom parka in enim najlepših slovenskih golf igrišč z 18 luknjami. Za mogočnimi grajskimi zidovi lahko v Restavraciji 1444 v gradu okušate vrhunsko kulinariko in nazdravite na eni izmed najlepših teras klubske Golf hiše.

Ko sonce zaide za obronki, se za grajske zidove prikradejo sence mokriških legend. Namestitev poiščite v sobah Forrest hotela-a **** ali v Family suita-h ***

Grad Mokrice - od strani

Recite 'DA' v objemu srednjeveškega gradu – v eni izmed čudovitih dvoran, v grajskem atriju, parku ali kar na golf igrišču; zakon, sklenjen na mokriškem gradu, je trden in večen. Ustvarite poslovne, družabne in protokolarne dogodke vseh dimenzij, referenca so dolgoletne izkušnje in vrsta številno uspešno izvedenih srečanj.

Celostno podobo in ponudbo Mokric zaokrožuje ponudba bližnjih Term Čatež, vodilnega slovenskega termalno – turističnega centra.

Odpiralni čas: od spomladi do jeseni

Grad Mokrice - jedilnica
Grad Mokrice - pogled od zgoraj

Spoznajte Gradove Posavja

Preživite noč na posestvu Mokrice in doživite grajsko razkošje.
✔️ 3 dni (2 noči) z zajtrkom
✔️ ugodnosti ob obisku posavskih gradov
✔️ kopanje v poletni in zimski Termalni rivieri v Termah Čatež

199 € za 2 osebi
Kontakt

Naslov:

Rajec 4, 8261 Jesenice na Dolenjskem

Telefon:

07 457 42 40 / 07 493 67 00